• De dag die je wist dat zou komen
  26 / november / 2016

  En toen was het opeens 26 november. De dag die je wist dat zou komen. Na 8 jaar BigBird zit het er voorlopig op. 8 jaar waarin onze verwachtingen zonder meer zijn overtroffen. We hebben alles bereikt wat we wilden. Van knusse kroegjes tot de grootste festivals en van voorprogramma’s van bekende artiesten tot optredens in het buitenland. Maar we hebben het vooral heel erg leuk gehad met elkaar. BigBird is een hechte vriendenclub waar we meer dan trots op zijn. Speciale dank aan onze crew en onze boekers van Viking Entertainment, zij zijn van onschatbare waarde geweest! We gaan nog één keer knallen, vanavond. It’s been one hell of a ride!    

 • Breaking news!
  17 / juni / 2016
  Aan alle mooie dingen komt een eind. Of in ieder geval een voorlopig eind. Ja lieve vrienden, jullie lezen het goed: na 8 onbeschrijfelijk mooie jaren hebben we na lang wikken en wegen besloten dat we BigBird volgend jaar even parkeren om andere dromen en ambities na te jagen.

   

  BigBird is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een band met 100 optredens per jaar. Wat in 2007 begon als een hobby, is inmiddels een tweede baan geworden, iets waar we meer dan trots op zijn. Maar hoe ongelooflijk gaaf het ook is om iedere week voor een uitzinnig publiek te mogen spelen, als andere ambities beginnen te kriebelen, moeten er soms verschrikkelijk moeilijke keuzes gemaakt worden.

   

  Voor hoe lang we gaan stoppen weten we niet; misschien voor even, misschien voor altijd, maar in ieder geval zullen we in 2017 niet als BigBird op het podium staan. Dat is als hechte vriendenclub best even slikken, maar aan de andere kant is het zomerseizoen nog maar net begonnen en vertelt onze agenda ons dat we een waanzinnige periode tegemoet gaan. Waarschijnlijk onze drukste zomer ooit. Iets met op je hoogtepunt stoppen dus.

   

  In oktober en november mogen jullie met ons meejanken tijdens een heuse afscheidstour, maar voor nu niet getreurd: geniet van alle zonnestralen, drink, zing, spring met ons mee & be guilty!

   

  XXX

   

  Marcel, Jente, Maurits, Teun & Roy

   

  'Het beste van 8 jaar BigBird' boeken in oktober of november? De agenda voor de afscheidstour is nu geopend!

  Boekingen: jack@vikingentertainment.nl   

 • Are you guilty?
  25 / februari / 2016

  Have you heard the news? BigBird’s Amazing Guilty Pleasures Show is on the road!
   

  Na een maandenlange voorbereiding, eindeloos medleys bouwen in de repetitieruimte, en bloed zweet en tranen in het knutselhok, staat onze nieuwe show als een huis!


  Maar wat is dat nou eigenlijk, die Guilty Pleasures show?
  Speciaal voor de festivals hebben we dit jaar een 90 minuten durende show in elkaar gedraaid vol guilty pleasures: medleys van nummers die eigenlijk een beetje fout zijn, maar stiekem tot je all-time favourites behoren! Wie is er niet groot geworden met Grease en Dirty Dancing, en wie zingt er stiekem niet keihard mee met de Spice Girls en Backstreet Boys? Of wat dacht je van Barbie Girl en YMCA! In het vertrouwde BigBird jasje klinken deze nummers opeens waanzinnig lekker!


  Ook tijdens onze ‘normale’ 3 x 50 minuten shows komen er flink wat guilty medleys voorbij, maar spelen we uiteraard ook nog steeds veel typisch BigBird repertoire, zoals rock classics van Guns N' Roses en Kings Of Leon, en hedendaagse meezingers van Nielson en Kensington.

  Toch raden we je aan om komende zomer ook zéker naar een speciale Guilty Pleasures show te komen. Hij staat bol van de verrassende wendingen en special effects (in een gaaf nieuw rood-geel-zwart decor), dus die mag je eigenlijk niet missen!


  Are you guilty?

 • Waanzinnig nieuws!
  14 / oktober / 2015

  Waanzinnig. Dat is het eerste woord wat in ons opkomt als we terugdenken aan de zomer van 2015. Het lijkt wel alsof de feesttenten ieder jaar groter worden en de festivals steeds toffer. En wat waren het er veel! In twee-en-halve maand speelden we meer dan 50(!) keer. Een ware uitputtingsslag, maar we hadden het voor geen goud willen missen!  De komende maanden zijn er weinig festivals en feesttenten in het land, en dus is onze agenda voornamelijk gevuld met besloten evenementen. Maar houd de website en social media in de gaten, want we gaan nog een paar hele toffe optredens doen komend najaar. 23 oktober in Overloon bijvoorbeeld: het allerlaatste tentfeest van het jaar!

  2016 zal in het teken staan van onze nieuwe Guilty Pleasures show, een speciale festival- en feesttentenshow vol interactie en de grootste guilty meezingers, verpakt in de vetste medleys en mash-ups. En dat natuurlijk allemaal in het vertrouwde BigBird jasje. Is het al volgend jaar? ;)

 • The summer is magic!
  20 / juli / 2015

  Rakkers! Het eerste half jaar van onze Recht In Je Hart Tour zit er alweer op... Wat gaat het hard! Maar wat is het te gek! De komende tijd wordt het drukker dan ooit, want naast een aantal besloten shows gaan we de komende anderhalve maand maar liefst 24 openbare shows doen..! Komende week eerst de Vierdaagsefeesten in Nijmegen en daarna een hele reeks toffe festivals en tentfeesten, waaronder de Dag Van Druten, het Wilnis Festival, de Melbuul’ndagen in Borne en City Beach in Schoonhoven.

  Maar er is meer nieuws: vorige maand introduceerden we Toy Boy Roy, onze nieuwe bassist, die het overigens erg goed doet bij de dames. Zo goed zelfs, dat ‘ie het niet alleen bij bassen houdt. Wat voor kunstjes hij nog meer kan? Come and check it out! Ondertussen hebben we (nu al) grootse plannen voor 2016, maar voor het zover is zien we jullie deze zomer natuurlijk nog bij één van onze 24 shows!


  Fijne vakantie birds!


  X

 • Recht In Je Hart Tour 2015
  15 / maart / 2015

  Zo. De try-outs zitten erop. En dat betekent dat onze Recht In Je Hart Tour 2015 officieel is begonnen! Aanstaande zondag openen we het feesttenten- en festivalseizoen in Broekland en daarna wordt het één groot gekkenhuis. De eerste 35 openbare shows staan inmiddels op onze Facebook-evenementen-pagina en die wordt de komende maanden wekelijks aangevuld met nieuwe data.
   

   

  Wat kun je van de Recht In Je Hart show verwachten? Naast 120 meezingers, verpakt in de vetste medleys en mash-ups, is er een nieuw decor, een nieuw lichtplaatje en is het bovenal grootser, energieker, uitzinniger en interactiever dan ooit. Een hoge dosis spektakel voor jong & oud.


  De kenners weten het inmiddels: BigBird maakt je gek, verovert je hart en gaat er nooit meer uit!

  Het wordt een lange hete zomer rakkers!!

  X

 • Terugblikken & vooruitkijken
  23 / december / 2014

  Traditiegetrouw blikken jullie gevleugelde vrienden weer even terug op het afgelopen jaar. Een onwerkelijk jaar, want wie had eind 2013 durven dromen dat 2014 ons meest succesvolle jaar tot nu toe zou worden..! Na de wereldreis van Marcel besloten we verder te gaan met een extra toetsenist, een extra bird. En dat bleek een goede zet, want we sloegen twee vliegen in één klap: Maurits werd al snel onmisbaar achter de vleugel en Marcel kreeg meer vrijheid op het podium. En toen Teun ons in oktober kwam versterken gingen we, geheel onverwachts, ook nog eens over ons record aantal optredens heen!
   

   

  2014 was het jaar van de grote feesttenten, festivals en studentenintro’s. Maar ook het jaar van de kleinere, maar niet minder gezellige kroegjes, hockeyfeesten en dancings. AJOC, Hilversum Alive, Vierdaagsefeesten, Meerpaaldagen, Purple... ze staan allemaal in ons geheugen gegrift! En guess what? Volgend jaar doen we daar gewoon nog een schepje bovenop: de agenda loopt al lekker vol, dus we gaan nóg meer spelen! En dat alles in het teken van onze ‘Recht In Je Hart Tour’: we zijn vastbesloten om iedereen die ons nog niet kent recht in het hart te raken met onze hartverwarmende show. 120 krakers verwerkt in de vetste medleys & mash-ups. Grootser, energieker, uitzinniger en interactiever dan ooit!

   

  Maar voordat het zover is staan de feestdagen voor de deur! En dat betekent voor ons veel spelen. Zo staan er nog een aantal kerstgala's op de agenda, maar ook twee hele leuke openbare optredens: 26 december, tweede kerstdag, spelen we in De Radstake in Varsseveld, en als de klok op 31 december 12 keer heeft geslagen, knallen wij in De Paus in Lutjebroek met champagne het nieuwe jaar in!

   

  Daarna is het even tijd voor vakantie. In januari vliegen we letterlijk uit naar verre oorden om er in februari weer helemaal klaar voor te zijn. 2015 wordt mooi, heel mooi... let op onze woorden!

   

  Fijne feestdagen rakkers!

 • What we did last summer
  26 / september / 2014

  Zo sta je in de eerste feesttent van het jaar en zo sta je alweer met één been in de herfst: wat gaat het zomerseizoen ieder jaar toch snel voorbij..!

   

  Wij hebben een te gekke, maar ook hele bizarre en onverwachte zomer achter de rug. Want wie had vorig jaar durven dromen dat we dit seizoen soms wel 5 of 6 keer (één keer zelf 8 keer!) per week zouden spelen?! En dat op de tofste festivals, feesttenten, kermissen en studentenintro’s!
   

   

  Het is gekkenwerk om ze allemaal te noemen, maar hoe ongelooflijk gaaf waren bijvoorbeeld Ajoc Festival, Hilversum Alive, Vierdaagsefeesten, Meerpaaldagen, Spiering Festival, Purple 2014 en de kermissen in Edam en Stramproy!

   

  Met de komst van extra toetsenist Maurits is ons cluppie nog hechter geworden dan ‘ie al was. ‘We komen op heel veel toffe plekken en met deze muzikanten en vrienden is het een feest om op pad te zijn’, aldus Maus. ‘We zijn uitgegroeid tot een vriendenclub met een mooi gezamenlijk doel: overal waar we spelen 100% geven en tot het uiterste gaan om de tent volledig plat te spelen!’

   

  Uiteraard blijven we dat volgend jaar ook doen. En dan doen we er zelfs nog een schepje bovenop. We hebben snode plannen voor 2015, waar we ‘as we speak’ al druk mee bezig zijn. Maar daarover later meer.

   

  De komende maanden spelen we vooral op besloten evenementen, maar uiteraard zijn we ook nog steeds een paar keer per maand te bewonderen in een gezellige kroeg of op een mooi festival. Houd onze agenda dus in de gaten!

   

  See you soon rakkers!

 • We love our job!
  3 / juni / 2014

  En zo is het eerste half jaar van 2014 alweer bijna om..! Gelukkig is het zomerseizoen nog maar nauwelijks begonnen en dus staat er ons nog veel moois te wachten!

   

  Gewapend met onze nieuwe toetsenist Maus, een spiksplinternieuwe show en een nieuw geluidsbedrijf begonnen wij 2014 fris & fruitig. En alsof we nooit waren weggeweest, knalden we weer van het ene hoogtepunt in het andere: van kleine kroeg tot megatent, van carnaval tot hockeyfeest en van dancing tot bedrijfsfeest.   

  Extra speciaal was het optreden in De Kuip, waar we de muzikale aftrap van de KNVB Bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax mochten verzorgen. Een te gekke ervaring! Ook de tentfeesten in Zwartsluis en Limmen zullen we niet snel vergeten… wat een gekkenhuis! En dan was er nog het Hemelvaartsweekend, wat deels in het water viel. Maar zelfs dat kon de pret niet drukken: ondanks de regen feestte het publiek op de Korenmarkt in Arnhem gewoon door..!

   

  Ook de komende maanden staan er heel veel mooie optredens gepland. Wat dacht je bijvoorbeeld van het AJOC Festival, Hilversum Alive, de Vierdaagsefeesten en de Meerpaaldagen? Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, dus check vooral onze agenda even.

   

  Een fijne zomer sexy dancers!

 • De kop is er af: klaar voor het feesttenten- en festivalseizoen!
  31 / maart / 2014
  De kop is er af! Na een maandenlange voorbereiding stonden we de afgelopen maand alweer drie keer op een podium met onze nieuwe show én nieuwe toetsenist Maurits.

  Café De Noot in Hoogland kreeg de primeur. Want in Hoogland weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen! Dat bleek ook dit jaar weer: tent op z'n kop en meteen weer geboekt voor volgend jaar. Kijk, zo zien wij het graag.  Ook in Delft en Saasveld was het ouderwets gezellig. De Sjees in Delft staat al jaren in ons favorietenlijstje: de drumriser en vleugel passen maar net op 'het allerkleinste podium van NL', maar wat spelen we er graag! En Dancing Bruins in Saasveld blijft gewoon een hele vette plek om het weekend af te sluiten. Tof podium, te gekke zaal en heel veel mooie meisjes. :)

  En zo kunnen we zo langzamerhand toch wel zeggen dat we klaar zijn voor het feesttenten- en festivalseizoen. De agenda vult zich in rap tempo, de nieuwe show wordt retegoed ontvangen en Maurits (Maus voor intimi) is een aanwinst voor de band!

  Tot snel dus, ergens in een uithoek van NL!
  Kus van vijf heel tevreden Birds.

 • The band is back!
  9 / januari / 2014

  Yes, the rumours are true: vanaf maart 2014 staat BigBird weer op de planken!

  Na een sabbatical van een jaar waarin Marcel de halve wereld rond reisde, kunnen we niet wachten om met onze spiksplinternieuwe show op pad te gaan. Uiteraard is de witte vleugel nog steeds prominent aanwezig, net als jullie vrienden Jente, Leon, Kees en Marcel. Wat nieuw is in 2014, is de toevoeging van een extra toetsenist voor een nóg vettere sound: Maurits Boegman. Maurits speelde voorheen met o.a. Nikki, Krystl, Frans Duijts en in de musical Mamma Mia!, dus dat belooft veel goeds.
   


  Een nieuwe show met nieuwe meezingers en maar liefst twee toetsenisten op een vernieuwd podium. Heel veel nieuws dus! En dat allemaal in het oude vertrouwde BigBird-jasje. De eerste optredens staan inmiddels al in de agenda en de primeur is maandag 3 maart voor Café De Noot in Hoogland (nabij Amersfoort). Wij hebben er meer dan zin in!

 • Terugkijken op een mooie zomer
  18 / oktober / 2012

  Tijd voor een update! Er mag namelijk best iets gezegd worden over de meest te gekke BigBird-zomer tot nu toe! Want dat het nog gekker kon dan in 2011, bleek wel uit het feit dat we ook dit jaar weer meer speelden dan vorig jaar, en dat ook nog eens op de tofste festivals, feesttenten en studentenintro’s. Wat nou crisis?!

  Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar we gaan een poging wagen. Dit waren voor ons de hoogtepunten van het afgelopen seizoen: de optredens tijdens Koninginnedag in Schiedam en Delft, het weekendje Texel, de Pinkster 3 feesten in Venhuizen, de Nacht van Appingedam, de Vierdaagse feesten in de Betouwstraat in Nijmegen, de intro voor 7.000 studenten in het Beursgebouw in Eindhoven, het briljante tentfeest in Vlist en het Bommen Berend Festival in Groningen. Maar met stip op 1: de Meerpaaldagen in Dronten. Voor de derde keer mochten wij het festival met het meest uitzinnige publiek van Nederland afsluiten, en dat hebben we geweten: kippenvel tot in onze tenen!


  De absolute kers op de taart kwam vorige week: niemand minder dan Jeroen van der Boom vroeg ons om zijn voorprogramma in de Heineken Music Hall te verzorgen en op dat aanbod gingen wij natuurlijk graag in! Maar liefst twee keer mochten wij een volledig uitverkochte HMH opwarmen, en eerlijk is eerlijk: Jeroen heeft een toppubliek, want vanaf de eerste minuut werd er een uitbundig feestje gevierd in deze magische poptempel.
   

  Zoals jullie weten nemen we vanaf december een sabbatical in verband met de wereldreis van Marcel. Tot die tijd bestaat onze agenda voornamelijk uit besloten optredens, maar niet getreurd: mocht je ons nog eens willen zien voordat we er een jaartje mee stoppen, dan kan dat op 3 november in Delft, op 17 november in Pijnacker en op 8 december in Millingen aan de Rijn. Die laatste is meteen onze allerlaatste, dus dat belooft iets speciaals te worden.


  Zo… bent u weer een beetje op de hoogte. :)

 • BigBird support-act Jeroen van der Boom
  6 / juli / 2012

  BigBird mag op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober het voorprogramma verzorgen van Jeroen van der Boom in de Heineken Music Hall. Een grote eer voor één van Nederlands leukste coverbands.

   

  Jeroen van der Boom en de Heineken Music Hall lijken bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op 5 en 6 oktober zal hij er, samen met gastartiesten Ben Saunders en Lange Frans, zijn vijfde en zesde concert in vijf jaar tijd geven. Dit keer onder de uitdagende noemer ‘Kom Maar Op’, tevens de titel van zijn huidige single. Coverband BigBird zal de avond openen met een set vol meezingers, medleys en mash-ups.

   

  Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Jeroen zijn eerste nummer 1 hit scoorde met ‘Jij Bent Zo’. Precies zo lang geleden werd BigBird opgericht. De afgelopen jaren speelden ze in alle uithoeken van het land en ver daarbuiten. In de kleinste kroegjes, de grootste feesttenten, maar ook op festivals als de Vierdaagse Feesten en de Meerpaaldagen. Ze stonden tijdens De Vrienden Van Amstel Live in Ahoy met VanVelzen en Jan Smit op het podium en speelden in voorprogramma’s van Guus Meeuwis en De Kast. Oh ja, en niemand minder dan Robbie Williams is fan: hij noemde de band ‘topentertainment’.

   

  Tickets voor Jeroen van der Boom Live In HMH 2012 met in het voorprogramma BigBird zijn verkrijgbaar via www.ticketpoint.nl, 0900-9000 8000 (45 cpm) en de Ticketpoint verkooppunten.

 • Het zomerseizoen is weer begonnen!
  3 / april / 2012

  Het is weer 1 april geweest en dus verklaren wij het zomerseizoen voor geopend! Ook dit jaar is de agenda al weer flink gevuld met de nodige feesttenten en festivals. En die feesttenten en festivals zijn lucky bastards, want ze krijgen dit jaar onze inmiddels beruchte Mondje Dicht show voorgeschoteld: meer show, meer spektakel, meer humor, meer interactie en vooral veel meer mondje dicht! 

   

  Over twee weken trappen we het seizoen officieel af in Heeten, waar we zaterdag 14 april op het Weidefeest staan. Daarna volgt de rest van Nederland met onder meer shows in Delft, Spierdijk, Texel, Venhuizen, Luyksgestel, Appingedam, Rietmolen, Meppel, Broekland, Wanroij, Vlist en Harlingen. Dus dit keer niet zeggen dat we niet in de buurt spelen! :)

   

  Ook staan er nog een aantal grote festivals op het programma, waar we helaas nog niets over mogen zeggen. Met andere woorden: houd de agenda in de gaten voor meer data!

   

  Tenslotte zijn we op dinsdag 17 april vanaf 20.00 uur live te horen in het programma Rock And Roll Radio van Radio Totaal.FM. So... tune in if you like!

 • Mondje Dicht Tour 2012
  27 / januari / 2012
  Ze speelden de afgelopen jaren in alle uithoeken van het land en ver daarbuiten. In de kleinste kroegjes, de grootste feesttenten, maar ook op festivals als de Vierdaagse Feesten en de Meerpaaldagen. Ze stonden tijdens De Vrienden Van Amstel Live in Ahoy met VanVelzen en Jan Smit op het podium, begeleidden Frans Duijts in Frankrijk en speelden in voorprogramma’s van Guus Meeuwis en De Kast. Oh ja, en niemand minder dan Robbie Williams is fan: hij noemde de band ‘topentertainment’.
   
  Wat is een logische vervolgstap in dit succesverhaal? Juist, een eigen tour! En daarom staan de onweerstaanbare mannen van BigBird dit jaar op de feestpodia met hun eigen Mondje Dicht Tour 2012! Een nieuwe show van drie-keer-drie-kwartier waar we niets over gaan zeggen. Simpelweg omdat we het niet onder woorden kunnen brengen. Kom zelf maar kijken! Uiteraard is de witte vleugel nog steeds prominent aanwezig, net als de enorme dosis meezingers, humor en interactie. Voor de rest: mondje dicht; je moet het gezien, gehoord en vooral ervaren hebben!
   
  Wie hoorden we daar zeggen dat live muziek ‘niet meer van nu is’? BigBird bewijst het tegendeel! Met stampvolle zalen en een energieke, hartveroverende show laten zij keer op keer zien dat zij terecht behoren tot het rijtje meest geboekte coverbands van Nederland.
 • Vakantie
  25 / november / 2011
  Winterjassen, boerenkool, autoruiten krabben... de winter is begonnen! En dat betekent traditiegetrouw een rustige periode voor BigBird. Er zijn nu eenmaal weinig feesttenten en festivals in de koude maanden, dus hebben we tussen de besloten evenementen door, eindelijk tijd gevonden voor een lange vakantie! 

  Voor 2012 staan er al mooie dingen op de agenda! Zo starten we begin volgend jaar met een heuse tour: de Mondje Dicht Tour 2012. We gaan uiteraard nog niet te veel verklappen, maar er gaat veel veranderen op en om het podium. Zo zal ons decor vernieuwd worden, net als onze show, en er zal een nieuwe website gelanceerd worden. En daar waren we ook wel aan toe! :) 

  Begin 2012 dus weer veel nieuws van onze kant. Tot die tijd wensen we iedereen fijne feestdagen en een nog fijner nieuw jaar... vol BigBird als het aan ons ligt! 

  Enneh... mondje dicht! ;)
 • BigBird 2.0
  15 / juni / 2011
  Wij zijn er klaar voor: laat de zomer maar komen!

  De afgelopen maanden hebben we met onze nieuwe bassist Kees keihard gewerkt aan een nieuwe show, welke de afgelopen weken al uitzinnige reacties mocht ontvangen in de eerste feesttenten van 2011!

  Ook in tijden van crisis in entertainmentland mag BigBird niet klagen. Sterker nog: het gaat beter dan ooit met de band. Wederom meer boekingen dan in 2010 en zelfs geen tijd voor een vakantie. De komende maanden spelen we dus non-stop door. Net zolang tot ze knettergek van ons worden!

  Van Schagen tot Bentelo, je komt ons overal tegen: in iedere uithoek van Nederland, maar ook in plaatsen waar je ons misschien niet 1-2-3 zou verwachten. Ooit van Swolgen gehoord bijvoorbeeld? Wij ook niet, maar ze schijnen er helemaal los te gaan, 16 juli! Check de agenda voor alle openbare data en blijf deze ook checken, want er komen binnenkort nog een paar nieuwe data bij!

  Een zomer vol BigBird dus. Njoy!


Nieuws

 • De dag die je wist dat zou komen
  26 / november / 2016
  Breaking news!
  17 / juni / 2016
  Are you guilty?
  25 / februari / 2016
  Waanzinnig nieuws!
  14 / oktober / 2015
  The summer is magic!
  20 / juli / 2015
 • Recht In Je Hart Tour 2015
  15 / maart / 2015
  Terugblikken & vooruitkijken
  23 / december / 2014
  What we did last summer
  26 / september / 2014
  We love our job!
  3 / juni / 2014
  De kop is er af: klaar voor het feesttenten- en festivalseizoen!
  31 / maart / 2014
 • The band is back!
  9 / januari / 2014
  Terugkijken op een mooie zomer
  18 / oktober / 2012
  BigBird support-act Jeroen van der Boom
  6 / juli / 2012
  Het zomerseizoen is weer begonnen!
  3 / april / 2012
  Mondje Dicht Tour 2012
  27 / januari / 2012
 • Vakantie
  25 / november / 2011
  BigBird 2.0
  15 / juni / 2011